Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

11.09.2024 12:29

Вже завтра, 12 вересня, четвертий Саміт перших леді та джентльменів

7a4f322e-38a9-439a-899c-1e6819c64e1d.png

🇺🇦 Безпека дітей та молоді. Вже завтра, 12 вересня, четвертий Саміт перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen збереться, щоб говорити саме на цю багатовимірну тему й шукати дієві рішення. Моїм колегам із різних країн і континентів не треба пояснювати, чому це важливо.

📍Центральною темою саміту стане безпека дітей та молоді у війні та військових конфліктах. На жаль, Україна нині найбільший експерт у цій темі. Але не забуватимемо, що багато країн переживали або саме зараз переживають подібне. Наприклад, війна на Балканах досі дається взнаки їхнім жителям. У всіх різний досвід. Але глобально мусимо визнати, що міжнародні запобіжники не працюють. Треба із цим щось робити. Говоритимемо про загрозу життю й здоров’ю дітей, а також про викрадення наших дітей росіянами. І обов’язково шукатимемо рішення.

👨‍👩‍👧‍👦 Наступну панель присвятимо безпеці в родині. Здавалося б, це найприродніший простір для дитини, але, на жаль, і в ньому може чекати насильство та безправ’я.

🏫 Третій блок зустрічі зосередимо на освіті. Говоритимемо не лише про фізичну безпеку, але й про ментальну, про безпеку від булінгу. Принагідно розкажемо, перед якими викликами поставила Україну війна: від дистанційного навчання до будівництва бомбосховищ для шкіл та садків.

📲 Четверта тема – безпека в кіберпросторі. Сучасним дітям життєво важливо знати не лише як реагувати на кібербулінг, але і як відрізнити правду від дезінформації (це насправді треба знати всім).

🌿 Заключна тема – екологічна безпека. Адже екологія – це те, що ми залишаємо дітям у спадок. Тут теж є площина війни, бо українську екологію зараз нищить російська зброя.

Розповіла про все це в інтерв’ю Олені Чабак для медіаплатформи «Ми – Україна».

🤝 Вдячна всім, хто долучиться до саміту, особливо тим друзям, які приїдуть у Київ особисто. Наш саміт постійно росте й розширюється. Але найголовніше для мене – що він завжди дає конкретні, дієві результати.

Знаю, що наша нова зустріч буде такою ж корисною для України та світу, бо дитинство не має кордонів.

#Олена Зеленська