Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

10.09.2024 15:48

Нові відкриті дані про міжнародні пасажирські перевезення!

ba544a57-8518-4887-a812-82cb49a3ad62.jpg

За ініціативи Міністерства розвитку громад та територій на порталі data.gov.ua опубліковано набір відкритих даних про перетин кордону автобусами в системі єЧерга за серпень 2024 року.

За цей час у системі було зафіксовано майже 16 тисяч перетинів на 28 міжнародних пунктах пропуску!

На 20 з них працює слотований варіант черг, де перевізники можуть заздалегідь бронювати час перетину кордону. Ще на 8 пунктах пропуску діє динамічна черга за принципом «реєструйся і їдь» без можливості обрати часовий проміжок для перетину кордону.

💡 Найпопулярніші маршрути:

1️⃣ Київ-Кишинів — 168 перетинів

2️⃣ Чернівці-Варшава — 153 перетини

3️⃣ Херсон-Щецин — 148 перетинів

🔝 Пункти пропуску-лідери:

🇵🇱 «Шегині-Медика», «Рава-Руська-Хребенне», «Ягодин-Дорогуськ».

Загалом, у серпні 2024 року єЧергою скористалися 3,3 тис іноземних та 6,4 тис українських перевізників. Можливістю обирати час перетину кордону автобусом відповідно до розкладу руху скористались понад 6,6 тисяч разів.

Ці дані допоможуть бізнесу краще планувати перевезення, а державі — ефективніше розподіляти навантаження на кордонах. Прозорість системи єЧерга також знижує корупційні ризики та усуває можливість впливу на порядок просування транспортних засобів у черзі.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад та територій у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України, Укртрансбезпека, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, Державна митна служба України та Державна прикордонна служба України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID Ukraine - USAID Україна і UK Dev. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа.

#Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України