Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

17.07.2024 10:12

Мінреінтеграції спільно з міжнародними партнерами реалізують три житлові проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для ВПО

66976ec2716da__Мінреінтеграції-світла.jpg

Їх обговорювали під час наради з питань житла для ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

❗️Зокрема, йшлося про проєкт із покращення житлових умов ВПО на сході України. Він реалізується Кредитною установою для відбудови (KfW) та Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Проєктом передбачено будівництво/реконструкцію 43 об’єктів із загальною кількістю 2 тисячі квартир.

У них планується розмістити майже 6 тисяч ВПО і громадян вразливих категорій. Цей задум втілюють у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській і Чернівецькій областях.

❗️Ще одна ініціатива реалізується спільно з Кредитною установою для відбудови (KfW) та Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ). Вона передбачає підготувати 220 квартир для 625 ВПО у Дніпропетровській, Львівській, Харківській і Хмельницькій областях.

Третім проєктом, який Мінреінтеграції втілює з Держмолодьжитлом, є пільгове іпотечне кредитування ВПО за рахунок коштів гранту. Його надає Уряд Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW). Згідно з програмою, сім’ї переселенців можуть придбати житло у кредит за найнижчою в Україні ставкою 3% на рік.

❗️Кредити надаються на строк до 30 років із початковим внеском 6% від вартості житла. В межах програми планується надати 1094 квартири для розміщення понад 2,5 тисячі ВПО. Географія проєкту — вся підконтрольна Уряду України територія.

За підсумками реалізації зазначені ініціативи мають забезпечити майже 3,3 тисячі квартир для розміщення понад 9 тисяч ВПО. Загальний обсяг фінансування цих проєктів становить близько 140 мільйонів євро.

❗️«У межах проєктів міжнародної технічної допомоги Мінреінтеграції реалізує декілька житлових проєктів, спрямованих на забезпечення житлом ВПО. Вони дійсно дієві та результативні. Я закликаю всі міністерства активно шукати можливості, які дозволять забезпечити житлом тих, хто змушений був виїхати з небезпечних територій», — зазначила Ірина Верещук.

#Мінреінтеграції