Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

08.07.2024 11:26

Ліцензії та дозволи для бізнесу на порталі Дія

668ba278ed545__Мінцифра.png

Раніше, щоб отримати ліцензію, треба було їхати в установу, витрачаючи на це час. З Дією все буде набагато простіше й без корупційних ризиків. Працюємо над проєктом спільно з Мінекономіки. 

Підприємці зможуть зручно в кілька кліків через портал Дія подавати документи, відновлювати чи анулювати ліцензії, відстежувати прогрес в обробці документів, оплачувати адмінпослуги чи подавати скарги. 

На першому етапі будуть доступні ліцензії та декларації у сфері охорони праці, з вересня можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність. Перелік сфер і послуг поступово розширюватиметься.

Як це буде на ділі. Умовно, ви хочете почати ветеринарну практику, але для цього потрібно отримати ліцензію від Держпродспоживслужби. Раніше треба було збирати заяву, копії потрібних документів і везти в Держпродспоживслужбу. Скоро це все можна буде зробити в кілька кліків на порталі Дія. 

Система автоматично перевірить документи, які користувач завантажить, і якщо все ок, за кілька хвилин видасть дозвіл чи ліцензію. Якщо система бачить ризик, заяву розгляне представник держоргану, відповідь буде протягом 10 днів.
  
Підприємці мають працювати та розвиватися, а не стояти в чергах і витрачати час на папери. З Дією це просто.

#Мінцифра