Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

23.10.2024 14:09

Життя продовжується, коли діти народжуються!

d6f41406-ff23-422e-802a-80751b084f19.jpg

За минулу добу, 22 жовтня, було складено 956 актових записів про народження.

Світ побачили 👶 517 хлопчиків та 👧 439 дівчаток.

Ми щиро вітаємо всіх батьків і вже традиційно ділимось з вами корисною інформацією ⤵️

🤱 Українські діти, які народжуються за кордоном, можуть отримати українське громадянство, якщо хоча б один із батьків є громадянином України.

👉🏻 Щоб отримати свідоцтво про народження дитини за кордоном, необхідно звернутися до дипломатичної установи або консульства України в країні, де народилася дитина.

Реєстрація народження дитини провадиться консулом з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові.

Це важливий крок, який необхідно зробити протягом першого місяця після народження малюка. Якщо ж заява про реєстрацію народження надійшла після закінчення року з дня народження дитини та до досягнення нею 16 років, то реєстрація народження провадиться у консульській установі за місцем проживання дитини на загальних підставах як первинна, але після порядкового номера зазначається «Реєстрація з пропуском строку».

📝 Для реєстрації народження необхідні:

▪️ Медичний документ про народження дитини (перекладений і легалізований)

▪️ Паспортні документи батьків або одного з них

▪️ Документи, що підтверджують походження дитини або правовий статус батьків (свідоцтво про шлюб, заява матері, заява батька про визнання батьківства, спільна заява матері та батька дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі, спільна заява матері та її чоловіка про невизнання чоловіка батьком дитини, спільна заява батька дитини та чоловіка, який перебуває у шлюбі з її матір'ю)

❗️ У разі, якщо батьки не можуть зареєструвати дитину, це може зробити їх представник або інша довірена особа.

Реєстрація проводиться безкоштовно, а за її результатами батькам видається свідоцтво про народження.

Стежте за оновленнями та дізнавайтеся про народження нових українців разом з нами тут або на таких радіостанціях, як Авторадіо Україна, Радіо П'ятниця, Прямий FM та радіо NRJ Ukraine.

#Міністерство юстиції України