Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

23.10.2024 11:45

Готова проєктна документація для дитячих садочків

40d7c403-1333-4795-80a4-1326b30657e1.jpg

На офіційному сайті Мінрозвитку розміщено Проєкт повторного використання енергоефективних закладів дошкільної освіти з поліпшеними екологічними характеристиками.

Проєкт включає архітектурно-планувальні, конструктивні, технічні та технологічні рішення та призначений для багаторазового застосування.

Архітектурні рішення були прийняті з урахуванням найкращих світових практик проєктування та будівництва дошкільних навчальних закладів, в тому числі із дотриманням високих вимог до:

🟡енергоефективності,

🟡екологічності,

🟡інклюзивності,

🟡безпеки перебування в приміщеннях будівлі у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та в особливий період (окремо під час воєнного стану).

Органи місцевого самоврядування, обласні адміністрації та інші ініціатори проєктів можуть безкоштовно користуватись розробленою проєктною документацією для будівництва енергоефективних дитячих садочків, враховуючи місцеві особливості і потреби.

Наявність готових проєктів, що відповідають стандартам енергоефективного зеленого будівництва, дозволять зекономити час і гроші на будівництво сучасних, комфортних і безпечних закладів для дітей.

Проєктна документація доступна за посиланням: https://bit.ly/3YfHIy2

Детальніше про ініціативу: https://mtu.gov.ua/news/36016.html

До розробки Проєкту повторного використання залучились фахівці та експерти кафедри архітектурних конструкцій та кафедри теплотехніки КНУБА Офіційна сторінка, а також Nzeb Hub, Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування та ВГО "Жива планета".

🤝Проєкт розроблено за підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

#Міністерство розвитку громад та територій України