Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

23.10.2024 09:31

Кредити на енергообладнання: як скористатися програмами

077780ad-6525-46d9-948d-32cf4a368528.jpg

Енергонезалежність житла чи бізнесу — важливий елемент у підготовці до зими. Саме тому держава запроваджує низку програм кредитування для населення.

Але як отримати кредит і що для цього необхідно?

1. Визначтеся, хто саме буде позичальником, і оберіть програму саме для ваших потреб.

2. Ознайомтеся з умовами обраної програми. Їх можна знайти на сайті Міненерго та на ресурсах банків-партнерів програм.

3. Здійсніть попередню технічну консультацію. Варто уважно ознайомитись з наявним досвідом та застереженнями щодо використання відповідної техніки, обрати потенційну модель обладнання, підготувати відповідні запитання для продавця-консультанта, технічного експерта тощо.

4. Якщо консультація минула добре — зробіть перше звернення до банківської установи. Ознайомтесь із переліком банків, які надають послуги в рамках обраної програми, і поцікавтесь інформацією щодо умов кредитування.

5. Якщо ви обрали банк і ознайомилися з умовами кредитування, можна зробити запит до обраного банку для прорахування деталей майбутнього кредиту. Дізнайтеся, чи є перешкоди для укладання договору, яка хронологія виплат за кредитом, які необхідні документи.

6. Після укладення договорів та закупівлі обладнання не зволікайте з його монтажем та запуском. Зверніть увагу, що для дотримання угоди та дії фінансових умов обладнання має бути встановлене у визначені терміни, а на запит банку має бути надано звіт відповідно до умов фінансової програми.

7. На будь-якому етапі участі у програмі ви можете звернутись на урядову гарячу лінію 15-49 СТРУМ, фахівці якої зорієнтують вас щодо можливих рішень та шляхів уникнення неприйнятних для споживача результатів.

🔴Важливо! На будь-якому етапі участі у програмі ви можете звернутись на урядову гарячу лінію 15-49 СТРУМ, фахівці якої зорієнтують вас щодо можливих рішень та шляхів уникнення неприйнятних для споживача результатів.

#Штаб згуртованих громад