Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

22.10.2024 14:39

Уряд розширює можливості для громадян та бізнесу на встановлення альтернативних джерел енергії

69d36e07-cced-463b-9a4e-47ab0eca4665.jpeg

Для розбудови розподіленої генерації електроенергії Уряд надає доступні фінансові ресурси, аби громадяни та бізнес могли придбати необхідне енергетичне обладнання.

Для приватних домогосподарств передбачена безвідсоткова ставка на встановлення сонячних панелей, вітряків та накопичувачів енергії з можливістю кредитування до 480 тис. грн на 10 років. Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва.

ОСББ та ЖБК, які прагнуть покращити енергоефективність своїх будинків, можуть отримати компенсацію до 2 млн грн на сонячні станції та до 2 млн грн на теплові насоси. Держава покриває до 70% вартості проекту. Програма реалізується Фондом енергоефективності.

Для малих та середніх підприємств існує можливість кредитування до 150 млн грн під 5-7-9% для розвитку екологічних енергетичних рішень. Зокрема, можна отримати кошти на купівлю та встановлення сонячних панелей і/або вітряків, установки для зберігання енергії, будівництво газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок. Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва.

Також малий та середній бізнес може скористатися програмою Фонду декарбонізації України та отримати пільгові кредити до 25 млн грн і до 9% річних на сонячні панелі, теплові насоси, когенераційні установки, біокотельні, проекти енергосервісу та інше енергоефективне обладнання.

Ознайомитись з усіма деталями програм можна на сайті ЕнергоСвідомі (https://energy.zminye.in.ua/).

Детальніше тут.

#Кабінет Міністрів України