Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

22.10.2024 09:10

Реалізація Національної стратегії протимінної діяльності

9bdad1c4-4230-45e3-a0b2-7a740c89c87d.jpg

Відповідно до операційного плану заходів з реалізації у 2024–2026 роках Національної стратегії протимінної діяльності на період до 2033 року, передбачено ряд заходів щодо підтвердження або присвоєння кваліфікації за робітничою професією підривник за спеціальним видом робіт: підривні роботи, пов’язані із знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності.

Державним підприємством «Головний навчально-методичний центр Держпраці» (ДП «ГНМЦ») на сьогодні вже розроблено й затверджено навчальну програму з питань поводження з вибуховими матеріалами для виконання підривних робіт, пов'язаних із знищенням вибухонебезпечних предметів. Ця програма була погоджена Державною службою України з питань праці та відповідає найсучаснішим стандартам і вимогам безпеки у сфері протимінної діяльності.

У вересні 2024 року, в рамках реалізації цієї програми, ДП «ГНМЦ» успішно провело навчання та атестацію відповідних фахівців протимінної діяльності. Слухачі отримали повний комплекс знань і практичних навичок, необхідних для безпечного виконання підривних робіт, пов'язаних із знищенням вибухонебезпечних предметів. Використання сучасних методів навчання, включаючи проведення лекційних занять, надання цілодобового доступу до навчальних матеріалів та обов’язкове проходження відповідної практики дозволило зробити процес навчання максимально зручним та корисним для слухачів.

Завдяки цьому, усі працівники, що пройшли навчання, здатні виконувати свої обов'язки з дотриманням найвищих стандартів безпеки, що значно мінімізує ризики як для самих операторів, так і для цивільного населення. Ми впевнені, що впровадження таких сучасних підходів дозволить підвищити ефективність робіт із протимінної діяльності, забезпечуючи при цьому максимальну безпеку всіх учасників процесу.

ДП «ГНМЦ» і надалі продовжуватиме організовувати навчання за спеціальним видом робіт: підривні роботи, пов’язані із знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності та запрошує всіх не операторів протимінної діяльності до співпраці.

#Державна служба України з питань праці