Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

21.10.2024 12:54

25 жовтня об 11:00 відбудеться Радіодиктант національної єдності-2024, присвячений Дню української писемності та мови

a3c2f72d-d2cc-4790-b6cb-1e62fc857437.jpg

🔈Трансляція відбуватиметься на хвилях "Українського радіо", "Радіо Культура", телеканалі "Суспільне Культура" та на їхніх YouTube-каналах.

Текст диктанту написала відома українська письменниця Оксана Забужко, а читатиме його поет та військовослужбовець ЗСУ Павло Вишебаба.

Ця щорічна подія символічно об’єднує українців навколо рідної мови, демонструючи її силу й значущість навіть у найтяжчі часи. Мова — це наш ідентифікаційний код, який ворог намагається знищити в умовах війни.

Радіодиктант є своєрідним символом спротиву та єдності, що об'єднує різні покоління українців по всьому світу💛🩵

Цього року особлива увага приділяється військовослужбовцям, які також зможуть приєднатися до написання диктанту. Участь захисників та захисниць у цьому заході є важливим жестом, що підтверджує нерозривний зв'язок між захистом нашої держави та рідної мови✊

День української письменності та мови, який відзначається 27 жовтня на честь Преподобного Нестора-Літописця, нагадує нам про важливість збереження і популяризації української мови для нинішніх і майбутніх поколінь. Тому ми повинні продовжувати захищати, вивчати та розвивати нашу мову, адже це не лише культурна спадщина, але й духовний захист нашого народу🙏

Приєднуйтесь до написання Радіодиктанту національної єдності, щоб показати всьому світу, що українське слово живе та бореться разом із нами!