Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

21.10.2024 08:07

Міни та інші вибухонебезпечні предмети: поліція Херсонщини закликає дотримуватися простих правил безпеки

1c101b2f-3aa4-4399-a9a2-c01c401026a4.jpg

❗️Увага❗

◾російська армія щодня з нелюдською жорстокістю обстрілює з різних видів озброєння деокуповані громади Херсонщини. Також ворог здійснює дистанційне мінування, зокрема, і з безпілотників, прибережних територій у фактично всіх населених пунктах правобережжя області. Практично щодня внаслідок ворожих атак та детонації вибухонебезпечних предметів є постраждалі та загиблі мирні жителі.

🔻Закликаємо пам’ятати про велику небезпеку, яку становлять міни, боєприпаси, уламки ракет, залишки снарядів, що залишаються після російських обстрілів. Також враховуйте, що частина деокупованих територій досі не обстежена вибухотехніками та саперами.

💣Тому варто запам’ятати просте правило: будь-які боєприпаси, від кулі до уламків ракети, є небезпечними. До них не можна наближатися, брати в руки, переносити та намагатися розібрати.

◾Загрозу життю несуть і нездетоновані вибухові пристрої, що їх ворог регулярно скидає на території населених пунктів із безпілотників. Вони можуть мати різний вигляд – від пляшки чи банки з-під напою до уламку труби чи згортка. Тому треба бути максимально обачними під час пересування та звертати увагу на предмети навколо.

🔺Притримуйтесь простих порад:

- уникайте невідомих й неперевірених ґрунтових доріг;

- не торкайтеся будь-яких підозрілих предметів;

- не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, заплави річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точились бої, або які постійно обстрілюють російські війська.

🔴У разі виявлення вибухонебезпечних предметів або мін дотримуйтесь правил особистої безпеки:

- у жодному разі не чіпати;

- негайно повідомити про знахідку до поліції (102) або ДСНС (101);

- позначити місце небезпеки;

- попередити про небезпеку перехожих;

- відійти від підозрілих предметів на безпечну відстань;

- дочекатися приїзду поліцейських або рятувальників та вказати їм місце, де перебуває небезпечний предмет.

❗️Наголошуємо: категорично забороняється торкатися або самостійно розміновувати боєприпаси! Залиште цю справу спеціалістам.

Пам’ятайте: знання й чітке дотримання простих правил мінної безпеки зберігають життя. Будьте завжди уважні та обережні❗️

#Поліція Херсонської області