Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

18.10.2024 09:02

5 найцікавіших можливостей для початку чи розвитку власної справи

d0b72510-4d58-4e49-a351-43a577d587ff.jpg

З 2022 р. в Україні діє державна грантова програма «єРобота», яка передбачає безповоротне надання коштів на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу та багато ін.

Сьогодні Юридичний порадник для ВПО розповість про #ТОП5 найцікавіших можливостей для початку чи розвитку власної справи.

1️⃣ Грант на власну справу

Грант на власну справу надається у розмірі від 50 до 250 тис. грн. (а якщо Ваше місце провадження діяльності та місце реєстрації в Харкові або Харківській обл., розмір допомоги — до 500 тис. грн.)

📑Пакет документів подається заявником особисто або за допомогою фахівців АТ «Ощадбанк» через портал Дія 👉 https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

⏳ Рішення про надання мікрогранту приймається Державним центром зайнятості протягом 15 робочих днів з останнього дня строку подання заяв.

2️⃣ Грант на власну справу ветеранам

Отримати грант на власну справу можуть також учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або члени їх сім'ї (чоловік чи дружина). Максимальний розмір гранту - до 1 млн грн.

📑Заява подається особисто або у відділенні АТ “Ощадбанк” за допомогою засобів Порталу Дія 👉https://cutt.ly/a7QIL3k

⏳ Розгляд заяви та прийняття рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості протягом 15 робочих днів з дня кінцевого строку подання заяв.

3️⃣ Грант на садівництво

Грант «на сад» надається для висадки та облаштування нового саду, ягідника, виноградника, площею від 1 до 25 га за умови створення нових робочих місць залежно від обраного типу насаджень згідно з таким переліком 👉 https://cutt.ly/SLg86D9

Розмір гранту залежить від площі насаджень, але не більше 10 млн грн відповідно до суми на один гектар та не більше як на 25 га насаджень з встановленням системи зрошення та водозабору для усіх культур, крім винограду.

📑Заява подається особисто або у відділенні АТ “Ощадбанк” за допомогою засобів Порталу Дія 👉https://cutt.ly/t8t4jhQ

⏳ Рішення про надання або відмову в наданні мікрогранту має бути прийнято Мінагрополітики протягом 10 робочих днів після надходження від АТ «Ощадбанк» поданих та перевірених заяв.

4️⃣ Грант на теплицю

Гранти «на теплицю» надаються на будівництво модульної теплиці площею від 0,4 га до 2,4 га з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 га площі теплиці з урахуванням максимального розміру гранту, який становить не більше як 7 млн. грн.

📑Заява подається особисто або у відділенні АТ “Ощадбанк” за допомогою засобів Порталу Дія 👉 https://cutt.ly/z8ywviy

⏳ Рішення про надання або відмову приймається Мінагрополітики протягом 10 робочих днів після надходження від АТ «Ощадбанк» поданих та перевірених заяв.

5️⃣ Грант на переробне підприємство

Грант на переробне підприємство для створення одного нового переробного підприємства або для збільшення потужностей існуючого виробництва переробного підприємства. Розмір гранту не перевищує 8 млн. грн.

📑Заява подається за допомогою засобів Порталу Дія 👉 https://cutt.ly/XeAd00Jo

⏳ Рішення про надання гранту приймається Мінекономіки та Державним Центром зайнятості протягом 15-ти робочих днів з дня кінцевого строку подання заяв.

#Юридичний порадник для ВПО