Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

17.10.2024 13:51

Привіт, друзі! На зв’язку #КіберПес, щоб поділитися важливою інформацією про безпеку ваших фінансів

5c3b1320-e851-4b78-87f0-3e720836ce90.jpg

💳Сьогодні ми поговоримо про маленький, але надзвичайно важливий код на вашій банківській картці – CVV-код, який розташований на її звороті. Розголошення цього коду – це, як віддати ключі від сейфу.

❓Як шахраї намагаються виманити в людей конфіденційні банківські дані?

🔹 Телефонне шахрайство. Зловмисники можуть телефонувати вам, представляючись працівниками банку. Вони можуть говорити, що з вашою карткою або рахунком виникли проблеми, і попросити вас повідомити CVV-код або код від банку для вирішення таких проблем.

🔹 Фішинг. Шахраї надсилають фальшиві електронні листи або повідомлення з посиланнями на підроблені вебсайти, де запитують ваші банківські дані.

🛡Як захистити себе?

✔️Навіть якщо хтось представляється працівником банку, не розголошуйте свій CVV-код. Справжній працівник банку ніколи не буде запитувати у вас CVV-код по телефону!

✔️Перевіряйте сайт, на якому збираєтеся надавати платіжні дані.

✔️Будьте обережні з підозрілими електронними листами та повідомленнями.

☎️Якщо ви випадково розкрили дані своєї платіжної картки або інтернет-банкінгу, негайно зателефонуйте до банку за номером, зазначеним на звороті платіжної картки. Вимагайте блокування коштів на рахунку, а у випадку несанкціонованого списання коштів – блокування трансакцій.

👉Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції за посиланням: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або повідомте про цю ситуацію за номером телефону: 0 800 505 170.

👉Більше інформації про безпеку в інтернеті читайте на сайті НБУ та Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment.../autentication.html.

Кампанія відбувається за підтримки Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

#КіберПес