Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

15.10.2024 12:24

Привіт, друзі! Це – #КіберКіт.

1a57c741-b056-4360-9440-217c9d51f2b0.jpg

Сьогодні майже всі користуються смартфонами 📱 чи комп'ютерами 💻, які містять багато важливої інформації про нас. Регулярні оновлення операційної системи, антивірусні програми та дотримання правил кібербезпеки допоможуть захистити ваші дані від кіберзлочинців.

❗️Я розповім, як правильно подбати про свої гаджети.

1️⃣ Завантажуйте ліцензійне програмне забезпечення та застосунки лише з офіційних магазинів чи вебсайтів розробника. Використовуйте такі офіційні магазини застосунків, як: Microsoft Store для Windows, Apple App Store для macOS та iOS, Google Play для Android. Офіційні магазини дбають про безпеку, але іноді навіть там можна зустріти шкідливе програмне забезпечення.

Щоб уникнути ризиків:

✔️ завжди перевіряйте репутацію виробника;

✔️ читайте відгуки інших користувачів не лише на сайті магазину, а й на різних форумах;

✔️ звертайте увагу на кількість завантажень;

✔️ зважайте на країну походження програмного забезпечення. Не завантажуйте програми, створені в росії або іншій країні із сумнівною репутацією;

✔️ ураховуйте, які дозволи вимагає надати застосунок під час встановлення. Шахрайські застосунки можуть вимагати доступ до вашої персональної інформації. Наприклад, для нормальної роботи застосунку для читання книг не потрібний доступ до вашої геолокації, камери та мікрофону.

2️⃣ Вчасно оновлюйте операційну систему та антивірусне програмне забезпечення.

3️⃣ Регулярно скануйте ваші пристрої за допомогою антивірусної програми на наявність вірусів та шкідливих програм.

👍Дотримуйтеся цих простих правил, і ваші гаджети будуть в безпеці!

🔗 Більше інформації про налаштування пристроїв читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/