Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

14.10.2024 16:08

ПРООН долучається до створення Плану заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки

a872f24b-0cb1-4328-a8a7-381992ec76b8.jpg

У межах цього процесу координаторка проєктів ПРООН Олена Іванова поспілкувалась з команда Радниці – Уповноваженої президента України з питань безбар'єрності щодо важливості інформаційної доступності та її розвитку в Україні.

За її словами, питання інформаційної безбар’єрності стосується можливості людей з різними комунікаційними потребами — з порушеннями зору, слуху, або з різними когнітивними можливостями — отримувати інформацію в доступному форматі. Вона наголосила, що важливо надавати інформацію у різних форматах, таких як текст заміщення для зображень чи аудіоопис для відео.

Попри значний прогрес, досі є виклики у впровадженні принципів інформаційної доступності, тож Олена Іванова звернула увагу на необхідність навчання спеціалістів, які відповідають за комунікації.

Розробка Плану заходів з реалізації Національної стратегії на 2025-2026 роки проходить за координації Міністерство розвитку громад та територій України. Аналітичний та технічний супровід надає експертний консорціум за участю проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe Project), що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International. Координація заходів відбувається у співпраці з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності за підтримки Уряду Великої Британії British Embassy Kyiv.

#UNDP Ukraine / ПРООН в Україні