Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

08.10.2024 16:07

Оновлення у програмі єВідновлення: заяву на знищене житло можна подати через портал Дія та ЦНАП

2089c239-9c99-4e29-8fd8-ee62ee2b14fc.jpg

🖥️ Відтепер громадяни, чиє житло було знищене внаслідок бойових дій, можуть подати заяву на отримання житлового сертифікату або виплати для відбудови на власній земельній ділянці в межах програми єВідновлення через Центри надання адміністративних послуг та портал Дія.

Це оновлення дозволить отримати компенсацію тим людям, які раніше не могли скористатись послугою в мобільному застосунку. Зокрема, надасть змогу подати заяву уповноваженим та законним представникам власників знищеного житла та особам без РНОКПП (реєстраційного номеру облікової картки платника податків).

🏢Подати заяву на отримання компенсації можна через будь-який ЦНАП, а не лише той, що розташований у громаді, де розміщене знищене житло.

Також тепер громадяни можуть самостійно подати заяву не лише через застосунок, а й через портал Дія за посиланням:

https://diia.gov.ua/.../kompensaciya-za-poshkodzhene-majno

Нагадаємо, послугу компенсації за знищене житло запустили у серпні 2023 року. Спочатку програму фінансували за рахунок коштів конфіскованих активів російського “Сбербанку”. Для фінансування наступного етапу програми компенсації були залучені кредитні кошти Банку розвитку Ради Європи (CEB).

🧾🏘️За цей час громадяни отримали вже 10,5 тисяч житлових сертифікатів, а 4,2 сертифікатів було реалізовано і їх власники придбали нові домівки.

Заяву на отримання житлового сертифікату єВідновлення можуть подати громадяни, чиє знищене житло знаходиться на деокупованій території. Така можливість також доступна у випадку, якщо житло було знищене в громаді, яка знаходиться в зоні бойових дій, проте лише якщо безпекова ситуація дозволяє комісії провести обстеження такого житла.

🤝Сервіс єВідновлення реалізується Міністерством розвитку громад та територій України та Міністерством цифрової трансформації України за сприяння проєкту "Підтримка цифрової трансформації", що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа.

#Міністерство розвитку громад та територій України