Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

08.10.2024 14:57

Безоплатні уроки фізики від топових вчителів — як працює Online Physics School

476efc7c-472c-4239-adda-374b3ee8f495.jpg

Зараз Україні як ніколи треба технічні спеціалісти. Defense Tech, відновлення, енергетика, звʼязок, медицина — одні з найпріоритетніших галузей під час та після війни. Вакансій з цим напрямків багато, і щоб рухатися вперед, треба розвʼязати одну з ключових проблем — дефіцит кадрів.

Розвиваємо STEM, реформуємо профтехи спільно з МОН, також намагаюсь підтримувати класні проєкти, наприклад, Online Physics School. Це ініціатива від українських вчителів, які безоплатно допомагають дітям опановувати фізику.

Школу створили у 2022 році вчителі з Херсонського фізико-технічного та Харківського фізико-математичного ліцеїв. До створення долучились науковці з Лейденського університету, Нідерланди. Усе, щоб підтримати дітей, які втратили можливість навчатися через війну.

Ми памʼятаємо шкільну фізику по зошитах з лабораторних робіт та однотипних задачах, які не зрозуміло, як застосувати у житті. В Online Physics School інший підхід, викладачі пояснюють все на практиці, займаються наукою, програмують. В онлайн-школі є авторські курси для тих, хто зацікавився окремим напрямом, — акустика, астрофізика, програмування на Python, підготовка до НМТ та інші.

Щодо навчання. Уроки проходять тричі на тиждень у Zoom. Серед викладачів — найдосвідченіші спеціалісти, які закохуюють дітей у предмет. Вони роками ефективно готують до НМТ, ЗНО та олімпіад всіх рівнів.

Учні постійні на контакті з вчителями, отримують фідбек з кожного завдання, щоб розібратися в темах. Найуспішніші учні у кінці року отримують подарунок від школи та сертифікат від Лейденського університету.

Більше інформації про проєкт на сайті — https://uaphysonline.com/

Круто, що вчителі організовують такі ініціативи, це топможливість здобути знання, не залучаючи кошти та додаткові ресурси.

#Михайло Федоров