Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

04.10.2024 08:30

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо зниклих безвісти, військовополонених і цивільних у полоні внаслідок російської агресії

53301fef-78d3-4d6a-aabe-ccc0782b6ea1.jpg

❗️Резолюцію «Зниклі безвісти, військовополонені та цивільні у полоні внаслідок агресії російської федерації проти України» підтримали делегати Парламентської Асамблеї Ради Європи. Про це повідомляє (https://www.kmu.gov.ua/.../ukraina-vitaie-rezoliutsiiu...) Урядовий портал.

Відповідним документом Асамблея закликає до негайного звільнення та гуманного поводження з військовополоненими та цивільними особами, утримуваними рф. А також засуджує тортури й жорстоке поводження з ними.

❗️Серед ключових моментів Резолюції — питання надання доступу до місць утримання українських полонених Міжнародному Комітету Червоного Хреста й відповідним механізмам ООН.

Також у документі підкреслюється необхідність притягнення винних до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права.

❗️ПАРЄ наголошує на важливості програм реабілітації для звільнених з полону. Крім того, у Резолюції закликають міжнародну спільноту посилити тиск на російську федерацію з метою забезпечення звільнення всіх українських військовополонених і цивільних осіб, які утримуються рф.

#Мінреінтеграції