Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

03.10.2024 12:58

З поверненням значної кількості українських ветеранів до мирного життя, постає важливе питання їх інтеграції в економічне та соціальне середовище країни

7d0e366b-6166-4fdd-a00c-d7fe626d08e9.jpg

🤝 НАДС у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) підготувало "HR-порадник щодо адаптації та організації роботи ветеранів та ветеранок на публічній службі".

📚 Посібник пропонує конкретні рішення для подолання психологічних, фізичних і соціальних бар'єрів, з якими ветерани можуть зіткнутися, та акцентує на важливості довгострокової підтримки.

⚖️ Ось кілька загальних принципів та рекомендацій:

🧠 Позбудьтеся стереотипів.

Судіть про ветерана(ку) за тим, як він / вона працює, а не за якимось упередженим уявленням про те, як, на вашу думку, він / вона запрограмований діяти.

🎯 Уточніть місію.

Ветеранів(ок) навчали зосереджуватися на місії. Тому знайдіть час, щоб уточнити, яка місія та конкретні завдання чекають на працівника. Для працівників, орієнтованих на результат, важливо, що ви робите і чому ви це робите.

📋 Демонструйте процедури.

Ветерани звикли розуміти стандартні робочі процедури чи протоколи. Якщо подібні процедури задокументовані – поділіться ними з працівниками ветеранами. Якщо така інформація не зафіксована, за потреби, запропонуйте розробити контрольний список для чіткого виконання поставлених завдань.

🛠 Забезпечуйте автономію.

Коли ветерани розуміють, що потрібно і як потрібно зробити, не займайтеся мікроменеджментом. Забезпечуйте достатню кількість повноважень і відповідальності для виконання поставлених завдань.

👥 Практикуйте наставництво.

Наставництво дає можливість ветерану(ці) звернутися до людини, коли виникають запитання, і гарантує, що вони швидше адаптуються до робочого середовища.

🌟 Заохочуйте соціалізацію.

Ветеран(ка) побачить набагато більшу цінність у соціальній діяльності з колегами, ніж більшість інших співробітників, оскільки вони жили та працювали пліч-о-пліч зі своєю командою.

Читати більше: https://cutt.ly/seOfIhTD

#Реформа державного управління