Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

25.09.2024 08:46

Маєте документи, видані ще за часів СРСР, наприклад, свідоцтво про народження, та на яких вам треба проставити апостиль? Чи можна це зробити?

61469193-ec3b-4d2f-820b-abfedcd0f605.jpg

⛔️ На жаль, ні.

Оригінали офіційних документів, виданих установами колишніх союзних республік у складі СРСР, не можуть бути прийняті на території України для проставлення апостиля.

Апостиль може бути проставлено на копіях (фотокопіях) або копіях (фотокопіях) з перекладом цих документів, засвідчених у встановленому порядку на території України (документ буде апостильований, як нотаріальний).

✅ Необхідно спочатку звернутись до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану з питання повторного отримання свідоцтва про народження та проставлення на ньому апостиля.

🔎 Для проставлення апостиля потрібно пред'явити документ, що посвідчує особу, оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку та документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку.

#Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - м.Київ