Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

23.09.2024 12:56

Міста і громади, вільні від насильства

cf222682-14bf-4503-83e6-7d1a2254973e.jpg

«Ми вже спали. Він почав будити мене, старшу дитину. Вона плакала, просила зупинитися. Я почала збирати речі, він став кидатися битися — спочатку до доньки моєї, а потім до мене». Це розповідь Олександри з Кропивницького.

Вона шість років була в стосунках із чоловіком, який зловживав алкоголем і наркотиками, а в стані сп’яніння вдавався до психологічних та фізичних знущань.

Олександра кілька разів своїми силами намагалася покласти край стосункам. Проте із часом верталася і знову обпікалася, аж поки не познайомилася із фахівцями/-чинями кризової кімнати, а згодом притулку, який було відкрито у межах проєкту Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, під назвою «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Він реалізується у співпраці з Міністерством соціальної політики України за підтримки урядів Канади Embassy of Canada to Ukraine та Великої Британії British Embassy Kyiv.

Завдяки проєкту “Міста і громади, вільні від насильства” Олександра проходить курси з підвищення навичок, планує знайти постійне житло та стабільну роботу з гідним заробітком. За її словами, вона вже готова рухатися далі та нарешті почати жити для себе та своїх дітей.

Детальніше про те, як вдалося жінці розірвати коло насильства, читайте за лінком 👉 http://surl.li/rqyklb

Проєкт “Міста і громади, вільні від насильства” було започатковано у 2020 році. Наразі проєкт діє у 61 місті України. Лише за 2024 рік до нього приєдналось вісім нових міст.

#Міністерство соціальної політики України