Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

23.09.2024 07:39

Оновлено онлайн послуги для дипломування моряків

a7ae384a-5663-44bd-9605-29097e81565b.jpg

З набранням чинності змін до постанови Уряду № 1499 було вдосконалено процедуру дипломування моряків. Зокрема, врегульовано порядок видачі кваліфікаційних документів замість втрачених або пошкоджених, видачі послужних книжок моряка, заміни кваліфікаційних документів.

В зв’язку з необхідністю адаптувати процедуру для моряків до нових вимог постанови Уряду № 1000 - послуги з дипломування командного складу онлайн на порталі Дія були тимчасово призупинені.

🛑Але відтепер моряки командного складу знов можуть оформлювати робочі документи онлайн через портал Дія. При цьому процедура стала ще більш зручною, адже тепер у заявника є час на усунення недоліків перед отриманням фінальної відмови у видачі кваліфікаційного документа.

Отже, якщо моряк на порталі Дія та електронною поштою отримав повідомлення, що заява залишається без руху, в нього з’являється 7 днів на виправлення вказаних недоліків. Якщо ж в наданий термін ці недоліки все ж таки не були усунуті, тоді кваліфікаційний документ не видається.

‼️Отримати готові кваліфікаційні документи можна особисто або через представника в Адміністрації судноплавства.

Далі планується поступове розширення функціоналу на порталі Дія, яке стосуватиметься можливості обирати представника для отримання кваліфікаційних документів особисто, отримання послужних книжок моряка, заміни кваліфікаційних документів.

🖥️Цифровізація отримання кваліфікаційних документів для моряків була впроваджена з метою усунення корупційних ризиків в процедурі дипломування, а також для приведення цієї процедури у відповідність міжнародним стандартам.

🤝Електронні послуги для моряків на порталі Дія та приведення стандартів дипломування моряків до міжнародних вимог реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України й Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev.

#Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України