Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

18.09.2024 08:07

Внесення змін до актового запису цивільного стану

9ec058d4-c066-4fea-99ed-508631507c5b.jpg

🖇️Порядок внесення змін до актових записів цивільного стану врегульовано Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» за наявності достатніх підстав.

❗Підставою для внесення змін до актових засобів цивільного стану може бути усиновлення, скасування або визнання усиновлення недійсним, визнання та встановленням факту батьківства, материнства, а також виправлення та доповнення відомостей.

Внесення змін до актових засобів цивільного стану, а також поновлення та анулювання, здійснюється відповідним органом державної реєстрації актів цивільного стану.

Внесення змін до актового запису цивільного стану проводиться за заявою:

✔️ особи, щодо якої складено актовий запис;

✔️ одного з батьків, опікуна, піклувальника дитини;

✔️ опікуна недієздатної особи;

✔️спадкоємців померлого;

✔️ представника органу опіки та піклування під час здійснення повноважень з опіки та піклування стосовно особи, яка має право на подання такої заяви.

🏷️ Зміни до актового запису цивільного стану вносяться відділом ДРАЦС за місцем зберігання відповідного актового запису.

⏩ Після внесення змін до актового запису цивільного стану заявнику повторно видається свідоцтво про державну реєстрацію акта цивільного стану.

ℹ️ Скористатись послугою можна через портал Дія за посиланням http://surl.li/dvxxrq

За результатами розгляду поданої до відповідного відділу ДРАЦС заяви про внесення змін до актового запису цивільного стану та на підставі зібраних документів і за наслідками перевірки відділ ДРАЦС складає обґрутований висновок про внесення змін до актового запису (або декілької актових записів) цивільного стану або про відмову в цьому.

🚩У разі відмови у внесенні змін до актового запису цивільного стану у висновку мають бути чітко вказані причини відмови та зазначено про можливість її оскарження в судовому порядку.

#Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - м.Київ