Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

17.09.2024 10:28

Якщо у вашої близької людини підозра на інсульт, важливо не розгубитися і знати таке

0ee0ad78-09b2-471e-ada2-e219766fedd2.jpg

Інсульт виникає раптово та може мати тяжкі наслідки для здоров’я, якщо людина не отримує своєчасну та якісну медичну допомогу. 

🏥 Важливо, щоб бригада екстреної медичної допомоги доставила людину безпосередньо в той найближчий медзаклад, який уклав договір із НСЗУ за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”. Саме в таких лікарнях мають можливість зробити швидку діагностику 24/7 та невідкладно розпочати потрібне лікування. Зокрема, тромболітичну терапію.

🏥Лікарні за договором із НСЗУ за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті” мають безоплатно забезпечити пацієнтам:

✔️огляд невропатологом та/або нейрохірургом;

✔️невідкладну нейровізуалізація (КТ чи МРТ) не пізніше 60 хвилин після звернення;

✔️проведення лабораторних та інструментальних досліджень;

✔️тромболітичну терапію (при ішемічному інсульті);

✔️оперативне втручання за необхідності.

ℹ️ Докладніше про пакет гарантованих для пацієнтів послуг при гострому мозковому інсульті: https://cutt.ly/teWwuWmX.

❗Зверніть увагу. Тромболітична терапія покривається Програмою медичних гарантій. Тому в тих медичних закладах, які уклали договір із НСЗУ на лікування інсульту, ліки для проведення тромболітичної терапії надаються пацієнту безоплатно.

Якщо в лікарні відмовляють у безоплатних ліках для проведення тромболітичної терапії — це причина залишити скаргу НСЗУ. Як це зробити — ми розповідали тут: https://cutt.ly/GeWtWE0k.

#НСЗУ для пацієнта