Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

16.09.2024 14:54

Останні роки стали справжнім випробуванням для українців, але водночас виявили незламний дух нашого народу

2a8f42d6-9cc8-41de-8bda-b9d0fe4e025c.jpg

Повномасштабне вторгнення не лише об’єднало нас у боротьбі за свободу, а й розкрило потенціал громадянського суспільства. Ми бачимо, як українці самоорганізовуються, допомагають один одному та активно долучаються до відстоювання своїх прав.

Саме громадянське суспільство є тим фундаментом, на якому будується сильна держава. Воно – це сукупність громадських організацій, благодійних фондів, профспілок та інших ініціатив, які дбають про добробут громадян і активно впливають на політичні процеси.

Міністерство юстиції – рушій державної ✍️ реєстрації громадських формувань. Аби підтримати цей рух, Міністерство юстиції України створює всі умови для швидкої та прозорої реєстрації громадських організацій.

📃 Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон) громадські формування – політичні партії, структурні утворення політичних партій, громадські об’єднання, місцеві осередки громадського об’єднання із статусом юридичної особи, професійні спілки, їх об’єднання, організації профспілки, передбачені статутом профспілки та їх об’єднання, творчі спілки, місцеві осередки творчих спілок, постійно діючі третейські суди, організації роботодавців, їх об’єднання.

Так, Мін’юстом та його територіальними органами було проведена така кількість реєстраційних дій щодо громадських формувань:

▪️за 2022 рік – 50 143;

▪️за 2023 рік – 45 136;

▪️за 2024 рік – 10 000 (станом на вересень 2024).

Для розуміння окремих аспектів українського законодавства нами постійно готуються інформаційні матеріали, зокрема з даного напрямку:

▫️ поняття ГО та їх види: https://bit.ly/3B3CJIH

▫️ покрокова інструкція реєстрації ГО: https://bit.ly/4e4rrmi

▫️ алгоритм державної реєстрації символіки ГО: https://bit.ly/3TrCRIo

Останні новини відомства та роз’яснення законодавства ви можете також читати на нашому вебсайті і сторінках Мін’юсту в:

✔️ вебсайт: https://minjust.gov.ua/

✔️ Telegram: https://t.me/minjustofficial

✔️ Instagram: https://www.instagram.com/minjust_of_ukraine/

✔️ X (twitter): https://x.com/minjust_gov_ua

✔️ YouTube: https://www.youtube.com/user/minjustua

В умовах війни громадянське суспільство демонструє свою життєздатність та здатність швидко адаптуватися до нових викликів. Волонтерські ініціативи, благодійні фонди та громадські організації надають необхідну допомогу тим, хто її потребує.

☝️ Активізація громадянського суспільства – це не лише реакція на кризу, а й інвестиція в наше спільне майбутнє. Адже саме завдяки спільним зусиллям ми зможемо відбудувати країну та створити справедливе суспільство.

#Тиждень_громадянського_суспільства_2024

#Міністерство юстиції України