Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

16.09.2024 12:46

Основи безбар’єрності: як створити комфортне середовище для дитини з аутизмом після переїзду

8fd84469-0c82-44fc-b7d6-0e655ada837b.jpg

Через збройну агресію рф багато українських родин були змушені покинути свої домівки. Зміна місця проживання може стати стресом для дітей, особливо з аутизмом.

❗️Наводимо кілька порад, за допомогою яких можна полегшити адаптацію дитини у новому середовищі:

1. За можливості розділіть новий простір на функціональні зони: місце для сну, для ігор, для їжі. Навіть у невеликих приміщеннях постарайтеся зробити так, щоб ці зони не змішувалися.

2. Відмітьте кожну зону за допомогою наліпок або малюнків. Наприклад, ложка — для кухні, ліжко — для спальні. Розмістіть у кожній зоні особисті речі дитини.

3. Протягом перших днів супроводжуйте дитину та коментуйте ваші дії. Наприклад: «Ми йдемо на кухню їсти», «Це спальня, час лягати спати».

4. Створіть позитивні асоціації з кожним приміщенням. Наприклад, перед душем співайте улюблену пісню, на кухні організуйте гру із сортування овочів за кольором із винагородою, на двері наклейте улюблені наліпки.

❗️З цими та іншими порадами можна ознайомитися в «Довіднику безбар’єрності» (https://bf.in.ua/.../iak-nalahodyty-komfortnyj-pobut.../), який створений за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

#Мінреінтеграції