Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

12.09.2024 15:01

$3 мільйони інвестицій залучило українське AI-рішення для боротьби з інформаційними загрозами

b94ee52b-d062-4fd0-bbdf-93f9c863ad10.jpg

Платформа Osavul отримала одну з найбільших інвестицій у Європі у сфері інформаційної безпеки — $3 мільйони від трьох європейських фондів: 42CAP, u.ventures та SMRK. Інвестиція дасть змогу стартапу масштабуватися на нові ринки та вийти на B2B для захисту брендів від інформаційних атак.

Osavul створили українські розробники на початку повномасштабного вторгнення для боротьби з російською пропагандою. AI-алгоритм аналізує десятки мільйонів повідомлень, виявляє ботів і сплановані операції значно швидше, ніж будь-яка команда аналітиків. Osavul фокусується на всіх можливих каналах, щоб знищувати ІПСО в зародку та виявляти інформаційні загрози.

Спочатку стартап орієнтувався на внутрішнього клієнта, зокрема РНБО й МЗС, допомагав відстежувати російське ІПСО, дезінформацію та маніпуляції в соцмережах.

Зараз український Osavul вийшов на зовнішній ринок — стартап працює у п’яти країнах та збирає дані з більш ніж 100 країн, а нещодавно взяв участь у дослідженні інформаційної війни, спрямованої проти НАТО.

Пишаюся, що резидент Дія.City та учасник кластера Brave1 уже конкурує зі світовими лідерами у сфері АІ.

Osavul — приклад того, як вигідні умови для бізнесу та свобода на ринку допомагають розвиватися компаніям, які привертають інвестиції з усього світу, посилюють українську економіку й технологічний сектор.

#Михайло Федоров