Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

12.09.2024 13:32

Як створити надійні паролі, які захистять ваші акаунти

c3f8868d-de70-4b34-9bb0-a738b4207753.png

Друзі, привіт. На зв’язку #КіберПес! 🐶 Сьогодні хотів поцікавитись, як ви дбаєте про безпеку в своєму будинку. Мабуть, купуєте тільки найкращі двері з крутими замками? Може, навіть маєте такого суворого захисника, як я, що стереже оселю від непроханих гостей?

Але чи так само ви дбаєте про безпеку своїх цифрових даних? Вони під надійним «замком» – паролем? Або, можливо, ваш пароль – це просто "12345"? 😱 Сподіваюся, що ні, бо такий пароль шахраї можуть «хакнути» за 1 секунду.

⌨️ Про всяк випадок, тримайте кілька порад від мене, як створити надійні паролі, які захистять ваші акаунти:

🟣 створюйте надійні та складні паролі для всіх сервісів і пристроїв, які ви використовуєте (комп’ютерів, ноутбуків, смартфонів, планшетів, роутерів, “розумнихˮ домашніх пристроїв);

🟣 не використовуйте для створення паролів особисту інформацію, таку як дата народження, прізвище, ім’я, адреса, номер телефону, дівоче прізвище або ім'я вашого домашнього улюбленця;

🟣 забудьте про типові паролі типу "Qwerty12", "Password123456", "Admin1234";

🟣 під час створення пароля уникайте послідовного або зворотного написання символів або цифр.

Надійний пароль – це перша лінія оборони в цифровому світі! 🛡

Не знаєте, як створити надійний пароль? (https://www.facebook.com/cyberpoliceua/videos/363143743046734/) #КіберПес та #КіберКіт завжди раді допомогти!

Більше про надійні паролі та захист акаунтів читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/.