Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

10.09.2024 08:46

Шахраї пропонують роботу та виманюють гроші!

7c359b55-a5e6-487b-9bee-20162c591f51.jpg

Згідно з даними кіберполіції (https://www.facebook.com/cyberpoliceua/posts/796021306042105), шахраї надсилають у месенджерах повідомлення з пропозиціями легкого заробітку. Схема полягає в нібито популяризації товарів на відомому маркетплейсі. 🖥 Люди повинні купити певний товар і потім продати його на іншому сайті (сайті шахраїв).

Всі, хто погодився на таку «роботу», отримували завдання від злочинців, за виконання яких зловмисники обіцяли платити гроші. 🤑

На перших етапах українці дійсно могли отримувати невеликі виплати на свої банківські картки. Таким чином, їх залучали до злочинної схеми. Далі шахраї вимагали зареєструватися на їх сайті і здійснювати купівлю-продаж товарів за інструкціями «менеджерів».

Щоб купити товар, українці мали поповнювати свій баланс в особистому кабінеті, перераховуючи власні кошти на зазначені злочинцями банківські картки. 💸

Для виведення коштів зловмисники вимагали повторних перерахувань коштів на їх банківські картки. 💳 Такий алгоритм продовжувався доти, доки жертви не розуміли, що мають справу з шахраями.

❓ Як уникнути шахрайства ❓

🔴 Не намагайтеся отримати гроші від зловмисників навіть на перших етапах, і якщо ви обізнані про таку «схему». Будь-яке спілкування з ними – це ризик втратити кошти.

🔴 Не переходьте за сумнівними посиланнями!

🔴 Перевіряйте сайти, на яких вводите свої платіжні дані!

❗️ Якщо ви випадково розкрили дані своєї платіжної картки, інтернет-банкінгу на підозрілому сайті, негайно телефонуйте до банку за номером, зазначеним на звороті картки. Вимагайте блокування коштів на рахунку, а у випадку несанкціонованого списання коштів – блокування трансакцій та надайте звернення до банку – отримувача коштів щодо їх блокування / повернення.

Якщо ви стали жертвою інтернет-шахрайства, негайно повідомте про це кіберполіцію (https://ticket.cyberpolice.gov.ua/).

Більше інформації про правила платіжної безпеки в інтернеті читайте на сайтах НБУ та Держспецзв’язку: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/internet.html.

#Кіберполіція

f33e2ef3-f89b-46ee-8bcb-d3c132a837f4.jpg