Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

09.09.2024 08:16

Удосконалено вимоги до підготовки та дипломування моряків

b0a3650d-0c55-46a3-b937-ae3170d0e0c2.jpg

Набрала чинності відповідна постанова Уряду, якою удосконалено вимоги до підготовки та дипломування моряків.

Також ці вимоги приведено у відповідність до закону України «Про адміністративну процедуру».

Положення про звання осіб командного складу морських суден та порядок їх присвоєння було розроблене та реалізоване з метою усунення корупційних ризиків в процедурі дипломування, а також для приведення цієї процедури у відповідність міжнародним стандартам.

📝За досвідом практичного застосування положення, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Адміністрацією судноплавства розробили пропозиції щодо удосконалення норм. Ці пропозиції були враховані та затверджені урядом.

Зокрема, врегульовано порядок видачі кваліфікаційних документів моряків замість втрачених або пошкоджених, видачі послужних книжок моряка, заміни кваліфікаційних документів моряків.

Відтепер процедура дипломування моряків буде здійснюватись з урахуванням вимог Закону України «Про адміністративну процедуру».

‼️У зв’язку з набранням чинності постанови КМУ № 1000 для моряків командного складу суден тимчасово припиняється можливість подачі документів через портал Дія. Про відновлення такої можливості буде повідомлено додатково.

Водночас, моряки зможуть подавати заяви на отримання кваліфікаційних документів особисто, через представника, або поштою до Адміністрації судноплавства або ДП “Моррічсервіс”.

Всі заяви, отримані Адміністрацією судноплавству до набрання чинності відповідною постановою Уряду будуть обов’язково розглянуті Державною кваліфікаційною комісією моряків. У разі якщо заяву було подано засобами порталу Дія, рішення будуть надіслані морякам на електронну пошту.

🛑Послуги з дипломування моряків рядового складу доступні морякам онлайн на порталі Дія в звичайному режимі.

Реформа дипломування моряків реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Адміністрацією судноплавства в співпраці з USAID / UK aid проєктом «Підтримка цифрової трансформації» (DTA).

#Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України