Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

03.09.2024 12:35

Через військову агресію РФ і введення воєнного стану в Україні відбулися зміни до чинного законодавства, які обмежили рух громадян у прикордонній смузі

7554baf2-6d02-4263-9230-36615d72c246.jpg

Задля розвитку і поліпшення захисту кордону запровадили оформлення дозволів на в’їзд, перебування та проживання на прикордонних ділянках України.

👉У мене на розгляді були звернення громадян, які проживають у прикордонних регіонах і яким, через зміни до Положення про прикордонний режим, ускладнився процес пересування на цих територіях. 
 
Для всіх громадян, які планують подорож до прикордонних областей, важливо знати: щоб вільно пересуватися прикордонною смугою, кожен має звернутися до Державної прикордонної служби України й отримати відповідний пропуск. Окрім пропуску, чоловіки у віці від 18 до 60 років у період воєнного стану повинні мати з собою військово-обліковий документ.  
 
🗣Захист державного кордону — невід’ємна частина загальнодержавної системи забезпечення національної безпеки й вжиття відповідних заходів націлене на більш ефективний його контроль.

#Омбудсман Лубінець Дмитро