Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

02.09.2024 07:58

Найважливіше за тиждень 26 серпня — 1 вересня

f0ddde14-5d27-4909-a8df-597ff11b43ab.jpg

У Києві відбувся другий Всеукраїнський форум Рад ВПО. Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук виступила з вітальним словом та взяла участь у панельній дискусії. Було створено нову громадську організацію — «Конгрес Рад з питань внутрішньо переміщених осіб». Детальніше про підсумки заходу тут.

❗️Уряд виділив ще понад 21 млн грн на компенсації за безоплатне розміщення ВПО у закладах. Це кошти, які відшкодовує держава об’єктам державної, комунальної та приватної власності за спожиті комунальні послуги під час перебування внутрішніх переселенців у цих приміщеннях.

Рішенням Уряду розширено склад Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні. Її очолює Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Мінреінтеграції відповідає за формування та реалізацію державної політики у цій сфері.

❗️Координаційний штаб під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук підтримав рішення про розширення зони примусової евакуації сімей з дітьми на Донеччині у зв’язку з безпековою ситуацією.

На нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук представлено Стратегію державної політики щодо забезпечення житлових прав ВПО в Україні на період до 2027 року.

Під час робочої поїздки на Київщині Віцепрем’єрка Ірина Верещук перевірила процес відбудови будинків у межах проєкту з покращення житлових умов ВПО. Разом із представниками Київської ОВА, місцевої влади та міжнародних донорів оглянули об’єкти. В Ірпені Віцепрем’єрка провела виїзну нараду з цього питання. 

❗️Кабінет Міністрів продовжив виплати державної допомоги для найбільш вразливих категорій ВПО. Проєкт акта напрацьовано за результатами засідань Коордштабу з питань ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Він дозволить забезпечити державною підтримкою найбільш вразливі категорії внутрішніх переселенців.

Рішенням Уряду вдосконалено порядок пільгового іпотечного кредитування за програмою «Житлові приміщення для ВПО».

Вразливі домогосподарства дев’яти областей, які знаходяться у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з рф або лінії зіткнення, отримають одноразову виплату в розмірі 21 тис. грн на придбання твердого побутового палива — постанова Кабінету Міністрів. Усього на цей гуманітарний проєкт передбачено 1,2 млрд грн. Програма реалізується за фінансової підтримки УВКБ ООН.

#Мінреінтеграції