Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

02.09.2024 08:14

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України

9c289a57-777f-45b7-8c61-592be2272efe.jpg

*Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки. Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців - тобто до лютого 2025 року. Відтак, для тих ВПО,у яких в серпні 2024 року мав завершитися період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені. Звертаємо увагу також, що ці виплати буде продовжено автоматично, додатково нікуди звертатися НЕ потрібно: https://t1p.de/nwwov; https://t1p.de/11aiv.

*Мешканці прифронтових територій отримають гроші на придбання твердого палива. Постановою Уряду передбачається надати одноразову виплату в розмірі 21 тисячі гривень вразливим домогосподарствам прифронтових (прикордонних) громад на придбання твердого побутового палива. Всього на цей гуманітарний проект передбачено 1,2 млрд грн.

Першочергово допомогою будуть охоплені мешканці, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з рф або лінії зіткнення. Йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей: https://t1p.de/pp0kj.

* В Україні врегульовано діяльність біобанків. Уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку збору, зберігання та використання біологічних зразків людини з дослідницькою метою». Це рішення дозволить проводити сучасні біомедичні дослідження, які стимулюють розробку нових підходів до діагностики захворювань та створення лікарських засобів для лікування досі невиліковних хвороб: https://t1p.de/t1xhp.

*Програма медгарантій покриватиме ширший спектр послуг з безоплатного лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій.

Уряд ухвалив постанову, яка розширює та актуалізує тарифи за пакетом медичних послуг з лікування безпліддя. Відтепер за один повний цикл штучного запліднення держава сплачуватиме 84 826 гривень за одного пацієнта: https://t1p.de/i7w53.

* Кабінет Міністрів України затвердив персональний склад Ради громадського контролю при Національній службі здоров'я України. До її складу входять 15 членів. Строк повноважень члена Ради становить три роки.

Основними завданнями Ради громадського контролю є:

• забезпечення прозорості та громадського контролю за діяльністю НСЗУ;

• забезпечення взаємодії з громадськими об’єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства у сфері охорони здоров’я, зокрема щодо запобігання корупції;

• інформування НСЗУ про громадську думку щодо формування та реалізації державної політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення та щодо програми державних гарантій медичного обслуговування населення (далі - програма медичних гарантій): https://t1p.de/nhwjm.

* Уряд схвалив новий Перелік галузей і спеціальностей. Оновлення Переліку відбулося на виконання вимог Закону України «Про вищу освіту», а також рекомендацій Європейської комісії про гармонізацію українського Переліку з Міжнародною стандартною класифікацією освіти (МСКО). Схвалення Урядом цього технічного документа — це крок у сторону інтеграції української освіти в Єдиний європейський простір вищої освіти, а також важливий елемент комплексної трансформації системи вищої освіти та її змісту: https://t1p.de/2tmjc

#Кабінет Міністрів України