Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

27.08.2024 13:12

Як технології та інновації допомагають трансформувати систему освіти: Михайло Федоров на Серпневій конференції для освітян

a715f5e2-a76b-4aa3-8fb3-759bf0af36ff.jpg

Вже майже 5 років наша команда цифровізує всі сфери та спрощує життя українців, освітня — не виняток. Минулого року Президент поставив завдання трансформувати систему освіти, щоб швидше реагувати на виклики повномасштабної війни та зробити навчання інноваційним. Нам потрібно побудувати систему, що здатна формувати професійних і щасливих людей, які зможуть створювати технологічні компанії, розвивати інновації в Україні та змінювати державу на краще.

Щоб трансформувати систему освіти, потрібно змінити підходи до роботи з даними, які допомагають ухвалювати ефективні управлінські рішення. Для цього вже активно використовуємо технології Palantir. Один із кейсів — упровадження комплексної політики Школа офлайн. За допомогою Palantir проаналізували величезний масив даних — зони ризику територій, формат навчання, кількість учнів і персоналу. Система визначила, які регіони пріоритетні, щоб побудувати або відремонтувати там укриття в школах. А тепер упроваджуємо аналогічний підхід на дошкілля. Після виходу дітей на очну освіту та запуску нових укриттів Palantir допоможе визначити потребу в девайсах для учнів та вчителів. 

Окрім цього, інтегруємо сферу освіти в Дію. Цьогоріч запустили освітні документи в застосунку, і українці вже згенерували майже 24 мільйони дипломів та свідоцтв. А зовсім скоро абітурієнти зможуть отримати гранти на навчання через застосунок. Швидко, зручно й прозоро.

Оновлюємо реєстр школярів АІКОМ разом із МОН, який зробили на платформі Дія.Engine. Він стане основою для запуску освітньої Мрії. Для держави Мрія забезпечить якісні дані в режимі реального часу, які допоможуть ухвалювати управлінські рішення та аналізувати їх ефективність.

Технології спрощують процеси в освітній сфері, прибирають зайву бюрократію і дають змогу зосередитися на підвищенні якості освіти. Продовжуємо трансформувати освіту разом 💫

#Міністерство цифрової трансформації України