Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

26.08.2024 10:55

На сайті Мінветеранів до 5 вересня триває прийом заяв на майбутню професію “Фахівець із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни”

6975a968-0e21-4118-b11d-589d858217ce.jpg

Детальніше про відбір та посадові обов'язки фахівця читайте за посиланням: http://surl.li/kjauwp.

💬 “Протягом двох тижнів буде проведений набір, після того — проведене навчання на базі центрів ветеранського розвитку. На середину вересня вони розʼїдуться по своїх громадах, де зустрічатимуть військових, які повертатимуться у ці громади, допомагатимуть членам родин”, - сказав в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун на VII Міжнародному ветеранському форумі.

За його словами, Мінветеранів готове до кінця року працевлаштувати близько 3000 осіб.

Коаліція ветеранських просторів має досвід, яким готова поділитися з державою у темі ветеранських політик, переконана очільниця вінницького Ветеранський простір Марія Довжик. Адже деякі простори створені з 2015 року чітко орієнтуються у ветеранській тематиці.

☝️“Хотілося б, щоб не проводилися експерименти, а держава дослухалася до тих, хто має досвід у цій темі. Не потрібно відкривати гарні приміщення з меблями та устаткуванням, але без тих спеціалістів, які розуміють як працювати і для кого, та не знають про червоні прапорці”, - наголосила Марія Довжик.

Вона також зазначила, що варто врахувати — фахівець із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни — це не соцпрацівник, а ветеран не є субʼєктом виключно соцполітики. І також зауважила про принцип “рівний рівному” та про те, чи доцільно залучати самих ветеранів до новоствореної професії.

🟰❗️ “Принцип рівний рівному у ветеранській політиці працює. Але не завжди ветеран чи член родини військового може бути фахівцем із супроводу. Говорячи про членів родин полеглих військових, варто розуміти, що така робота може їх ретравматизувати. На цю посаду мають залучатися фахівці. Не варто її використовувати лише для працевлаштування людей”, - наголосила Довжик.

Саме тому, ми — громадські організації і держава — будемо створювати тих фахівців які допомагатимуть і будуть інструментами реадаптації ветеранів.

#Коаліція ветеранських просторів