Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

23.08.2024 14:51

Ветеранські простори в Україні діятимуть як єдине ціле для ефективної реінтеграції ветеранів в цивільне життя.

79addd0b-d0db-4bcc-998d-c7bac737241a.jpg

Відповідний указ видав президент Володимир Зеленський https://www.president.gov.ua/documents/5122024-51669

💬 «Щоб ветеранська спільнота була інтегрована у суспільне життя, щоб ветерани дійсно могли стати одним з найнадійніших джерел сили після цієї війни, саме з цією метою має бути організована державна політика, українська ветеранська політика.

👉 Я доручив уряду затвердити національну стратегію ветеранської політики та стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя. Це документи, що відображають всі сфери взаємодії держави і ветерана. Від початкових кроків повернення ветерана до цивільного життя до можливості ветерану зміцнювати життя громади, регіону, держави», - сказав Володимир Зеленський під час VII Міжнародного ветеранського форуму.

Згідно з указом, усі простори, які створюватимуться і надаватимуть послуги ветеранам та їхнім рідним, мають враховувати найкращий досвід існуючих ветеранських просторів.

Наша Коаліція ветеранських просторів складається з 26 організацій - ветеранських просторів, які працюють в Україні з 2014 року. Фахівці, які працюють у цих просторах, пройшли багато викликів та точно знають, що робити та чого не робити, аби підтримувати ветеранів.

💬 «Наш досвід надзвичайно цінний, бо він вибудуваний на потребах ветеранів. Протягом 11 років війни ми бачимо їх запити і реагуємо на них. Є певні механізми, з якими ми працюємо. Дуже добре, що сьогодні увага прикута до тематики ветеранів і до створення ветеранських просторів. Але варто розуміти, що ці простори вже існують. Можливо їх потрібно підсилити, додати трохи ресурсу. Але, важливо дослухатися до людей які 11 років працюють в темі ветеранських політик», - сказала Марія Петришин, керівниця львівського Будинок воїна та очільниця Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб».

Про те, що ветеранські простори — це не просто гарне приміщення з кавою і зручними кріслами, а насамперед — кваліфіковані фахівці, говорить очільниця рівненського міського КЗ «Будинок Ветеранів» РМР Вікторія Шинкаренко.

💬 «Сьогодні стало модним говорити про ветеранські простори. А ми робили цю роботу задовго до цього. Звісно, потрібно комунікувати з владою у нашій країні. Та держава має орієнтуватися на людей, які мають досвід у цій тематиці», - говорить Шинкаренко.

☝️Нагадаємо, що стандарти роботи ветеранських просторів лягли в основу Наказу Мінветеранів №168 від 05.06.2024 року https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0168923-24...

#Коаліція ветеранських просторів