Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

19.08.2024 15:18

Від оператора цивільних дронів до майстра з монтажу сонячних панелей

7275c4fc-18d5-4d74-9507-a033db0feeff.jpg

Зовсім скоро професійні коледжі почнуть готувати спеціалістів для понад 400 різних професій і вперше — операторів цивільних дронів. Щоб діти навчалися в комфортних умовах і на сучасному обладнанні, цьогоріч запустили ініціативу «100 майстерень». Ціль — створити по всій країні сучасні майстерні, де навчатимуться фахівці для розвитку й відбудови країни. Для цього держава виділила 549 мільйонів гривень, за які відновлюємо 88 майстерень. Решту допомагають оновити міжнародні партнери та донори.

Оновлення майстерень перебуває на різних етапах: хтось уже закінчив ремонт і чекає на нове обладнання, у більших тривають ремонти. Студенти вже з цього навчального року зможуть навчатися на сучасному обладнанні й одразу відточувати потрібні навички.

Також у межах українсько-швейцарського проєкту DECIDE обрали 10 профтехів і громад, де створять центри профорієнтації та знайомитимуть школярів із професіями.

Для чого ми це робимо? Професійно-технічна освіта — один із важливих елементів відновлення та розвитку країни. Саме тому нам, як державі, треба створити умови, у яких готуватимуть фахівців, здатних формувати й розвивати нову інноваційну економіку.

Хочу подякувати нашим партнерам, які активно долучилися до розбудови якісної професійної освіти: EU4Skills, Skills4Recovery, Швейцарсько-український проєкт DECIDE, FCA Finn Church Aid, EdUP, GIZ, JICA Ukraine Office, KfW, EIB, Європейський Союз та багато інших.

 

#Михайло Федоров