Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

31.07.2024 14:38

Почали цифровізацію правоохоронної сфери

fc0c59f1-3107-4329-a8fe-fc20c3ac8ddf.jpg

Відтепер дані кримінальних справ за останні 6 місяців, які стосуються підприємців та інвесторів з Єдиного реєстру досудових розслідувань, містяться в новому дашборді. Над ним працював Офіс Генпрокурора спільно з Мінцифрою та за консультаційної підтримки Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Наша команда в цьому процесі проаналізувала інфраструктуру реєстрів, дані в них, а також надала рекомендації щодо критеріїв, які потрібні, щоб виявити тиск на бізнес. 

Раніше в Україні не було інструменту, який допоміг би проаналізувати реальний стан справ у розслідуванні кримінальних правопорушень проти бізнесу, ця інформація взагалі була закритою. Тепер кожен охочий зможе переглянути, скільки справ щодо бізнесу відкрито, відфільтрувати їх за конкретною статтею або періодом, а також окремо за органами, які розслідують справи. 

Кому знадобиться публічний дашборд даних з ЄРДР❓

👥 Громадянам — підприємець, топменеджер державної служби, журналіст чи будь-який охочий зможе переглянути аналітику й статистику справ по роботі правоохоронців з економічними злочинами. Це дасть змогу побачити реальну ситуацію, відстежити її динаміку та тенденції.
💼 Офісу Генпрокурора — це можливість бачити чітку картину стану справ у сфері економічних злочинів та аналізувати їх. А також оперативніше виявляти проблеми, наприклад зловживання правоохоронців, визначати аномалії та ухвалювати відповідні рішення. 

Зараз дашборд працює в тестовому режимі, команда Офісу Генпрокурора збиратиме фідбек і доопрацьовуватиме дашборд. У найближчих планах — розширити кількість наборів відкритих даних для аналізу. 

Цифровізація забезпечує прозорість процесів. Тож працюємо далі за треком цифровізації правоохоронної та судової системи. Наш пріоритет на наступні роки — запуск електронного суду.  Він забезпечить відкритість і прозорість усіх стадій слідства до ухвалених судових рішень. 

#Мінцифра

ba258265-4134-416e-afcf-d8c75eb1f7a6.jpg 4aef7fa8-e5b6-412c-a65e-5764486b2bfc.jpg 4dd41abd-81dd-4449-bb46-7c2491c7c188.jpg