Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

31.07.2024 14:30

Відповідає Пенсійний фонд України

960c5c47-3ede-45bd-bab6-a84f8e8c7fe3.jpg

Отримала на роботі одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. Чи врахують її до сукупного доходу сім’ї при призначенні субсидії?

💡 Родинам, доходи яких не дозволять самотужки в повному обсязі сплачувати кошти за спожиті житлово-комунальні послуги, держава надає допомогу у вигляді субсидій.

ℹ️ Під час обчислення житлової субсидії враховується середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

🪙 До сукупного доходу включаються: заробітна плата; грошове забезпечення військовослужбовців; пенсія; стипендія, крім соціальної, яка надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа; соціальні виплати, у тому числі пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу; допомога по безробіттю, інші страхові виплати; грошові перекази, отримані із-за кордону; дивіденди від цінних паперів; інші доходи, а також кошти, отримані особою від оренди землі, продажу майна тощо.

☝️ Водночас допомога, компенсація, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності і є одноразовою та отримана протягом одного календарного року, до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства не враховується (пункт 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632).

#Пенсійний фонд України