Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

30.07.2024 10:54

Триває нормотворча робота з питань житла для ВПО

7203ab30-00e7-4365-8dce-f19606027c8d.jpg

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася чергова нарада з питань житла для внутрішньо переміщених осіб.

❗️Обговорили низку проєктів змін до підзаконних нормативно-правових актів.

Зокрема, розглянули стан підготовки проєкту постанови щодо дистанційного обстеження зруйнованого майна на ТОТ, територіях активних бойових дій, а також на територіях активних бойових дій, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Наразі проєкт акта перебуває в Секретаріаті Кабміну та очікує на розгляд урядовим комітетом.

❗️Також учасники розглянули необхідність внесення змін до Порядку надання компенсації за пошкоджене або знищене майно. Пропонується надати громадянам можливість повторного звернення щодо отримання компенсації за програмою «єВідновлення» у разі неможливості використання компенсації, отриманої за результатами першого звернення.

Обговорили питання щодо внесення змін до чек-листа із визначення розміру компенсації для відновлення пошкодженого об’єкта нерухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів № 381 («єВідновлення»), стосовно перегляду середньої вартості ремонтних робіт.

❗️Крім того, розглянули можливі зміни до порядку функціонування Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Вони передбачають можливість подання заяви на отримання компенсації за знищене або пошкоджене майно без згоди співвласника.

#Мінреінтеграції