Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

25.07.2024 14:55

Як захистити власні облікові записи у месенджерах?

66a23cec59fdb__452414284_929499732549453_6434022774620326000_n.jpg

✅ Аби передбачити випадки кібершпигунства, спрямованого на викрадення особистих даних з телефонів користувачів, ознайомлення з повною історією листування, яка зберігається в месенджерах, а також здійснення відправки без відома власників шкідливих посилань / вкладень, фішингових повідомлень з шкідливим програмним забезпеченням або дезінформаційних повідомлень у чати іншим користувачам, ділимося з вами наступними рекомендаціями з безпечного користування месенджерами.

📱 Месенджер Signal

Рекомендуємо періодично перевіряти 🔍 інші активні сесії Вашого Signal-акаунту та закривати підозрілі чи невідомі. Перевірити це Ви можете таким чином: натиснути на піктограму акаунту та перейти в розділ «Привʼязані пристрої».

📌 Також в меню «Конфіденційність» увімкніть пункти «Приховувати екран в перемикачі застосунків», «Блокування екрану» та встановіть затримку на блокування екрану на 1 хв. Крім того, для користувачів IOS рекомендується вимкнути пункт «Показувати виклики у розділі «Недавні»».

B пункті меню «Обліковий запис» увімкніть пункт «Блокування реєстрації» 🚫 для унеможливлення використання Вашого номеру для повторної реєстрації акаунту в Signal та доступу до Ваших повідомлень.

📬 При отриманні повідомлення від невідомого номеру з файлом чи посиланням наполегливо рекомендуємо не відкривати файли, не зберігати їх на пристрій та не переходити за підозрілими посиланнями.

📱 Месенджер WhatsApp

Для безпечного користування WhatsApp налаштуйте двофакторну автентифікацію. 👉🏻 Для цього перейдіть в «Параметри» та меню «Обліковий запис». При переході в меню «Двоетапна перевірка», керуючись підказками застосунку, налаштуйте двофакторну автентифікацію (необхідно буде вказатишестизначний пароль 🔒 та електронну пошту ✉️).

Додатково зазначаємо, що варто періодично перевіряти пристрої, на яких авторизовано Ваш акаунт WhatsApp в меню «Підключені пристрої», а також в меню «Обліковий запис», перейшовши в розділ «Безпека». Пропонуємо увімкнути функцію «Показувати сповіщення системи безпеки».

❗️🙅🏻‍♀️ При отриманні повідомлення від невідомого номеру з файлом чи посиланням наполегливо рекомендуємо не відкривати файли, не зберігати їх на пристрій та не переходити за підозрілими посиланнями.

📱 Месенджер Telegram

У вказаному месенджері також варто налаштувати двофакторну автентифікацію. Для цього перейдіть дорозділу «Параметри», та в меню «Приватність і безпека» оберіть «Двоетапна перевірка». Буде запропоновано встановити пароль та електронну пошту для його відновлення. Встановлюйте складний 🔐 пароль (більше 8 символів, великі та малі літери, символи, цифри) та не ❌ створюйте пароль, який Ви вже використовуєте в іншому месенджері, соціальній мережі чи електронній пошті. Також в цьому ж меню встановіть налаштування, щоб Ваш номер телефону не відображався нікому, а також автоматичне видалення акаунту після 1️⃣ місяця відсутності.

🔄 Періодично перевіряйте меню «Пристрої» на наявність невідомих Вам пристроїв, з яких може бути авторизований Ваш акаунт. Також рекомендується в меню «Дані та сховища» вимкнути ⏸️ автозавантаження медіа як через мобільну мережу, так і через Wi-Fi.

При отриманні повідомлення від невідомого номеру з файлом чи посиланням наполегливо рекомендуємо не відкривати файли, не зберігати їх на пристрій та не переходити за підозрілими посиланнями 🔗

🙌🏻 Дотримуючись цих порад, Ви зможете значно знизити ризик кібершпигунства та інших загроз.

#Мінюст