Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

11.07.2024 15:08

Цифровізація будівництва — результати за 4 роки роботи електронної системи

668fcb1843635__photo_2024-07-11_15-05-36.jpg

Будівельна сфера була однією з найбільш корумпованих, де рівень хабарів становив близько 3 мільярдів гривень на рік. Щоб розпочати будь-який будівельний процес, потрібно було занести хабар, адже будівельний реєстр контролювали приватні руки. 

Щоб це виправити, чотири роки тому запустили Єдину державну електронну систему у сфері будівництва. Вона створює та зберігає документи, що фіксують характеристики й стан об’єктів на різних етапах будівництва. Кожна дія логується, тому шахрайство тут не вдасться.

Українці більше не стикаються з таким явищем, як хабар, перед, наприклад, уведенням в експлуатацію будь-якого будівельного об’єкта. Все в онлайні, швидко й безпечно. 

Сьогодні будівельні послуги для громадян доступні також на порталі Дія — їх там 13. Можна отримати всі необхідні документи для зведення будинку без візиту в державні органи — через Дію за 4 роки українці вже отримали понад 163 тисячі таких послуг. 

Протягом багатьох років мільярди гривень зникали в руках чиновників. Корупційні схеми та махінації в будівельній сфері сягали космічних масштабів. Цифровізація — дієвий інструмент, який допомагає це побороти.

#FEDOROV