Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

26.06.2024 10:18

Уряд виділив ще понад 57 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення ВПО у закладах

667bbfe4e90f0__photo_2024-06-24_14-28-28.jpg

❗️Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішніх переселенців у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності. Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

▪️Документом передбачено виділення відповідним закладам із резервного фонду державного бюджету більш ніж 57 мільйонів гривень для покриття витрат на комунальні послуги за березень 2024 року. З них буде спрямовано:

• Понад 8,3 мільйона гривень – МВС, Мінагрополітики, Міненерго, МОН, МОЗ, МКІП, Мінсоцполітики для виплат компенсацій закладам державної форми власності, що належать до сфери їх управління.

• Більш ніж 47,7 мільйона гривень – комунальним закладам, державним закладам освіти, які передані на фінансування із місцевих бюджетів, і закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Надання зазначеної вище дотації із держбюджету місцевим бюджетам за затвердженим розподілом між обласними бюджетами здійснюватиме Мінреінтеграції.

❗️Також понад 1 мільйон гривень надається обласним військовим адміністраціям для виплат компенсацій приватним закладам (окрім приватних закладів освіти).

Мінреінтеграції дякує Мінекономіки та Мінфіну за співпрацю у реалізації державної політики щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб.

📲Мінреінтеграції