Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

25.06.2024 15:30

Експериментальний проєкт щодо дистанційного обстеження знищеного житла на ТОТ масштабують

667ab83ceda76__мінреінтеграції.jpg

Про це зазначалося під час чергової наради з питань житла для ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

❗️Мова йшла про пілотний проєкт, який дає змогу підтвердити руйнування житла на ТОТ та території бойових дій за допомогою дистанційного зондування Землі – аерозйомки. Свого часу його реалізація розпочалася з Мелітополя.

Цей інструмент дає можливість зафіксувати зруйноване житло на таких територіях та внести його у Державний реєстр нерухомості для подальшої виплати компенсацій власникам.

Внесення зруйнованих об’єктів до Реєстру здійснюватимуть комісії, створені при виконавчих органах місцевого самоврядування або при обласних військових адміністраціях після отримання аерознімків.

❗️Нагадаємо, що донедавна обстеження та реєстрація пошкодженого житла могла відбуватися тільки на підконтрольній Уряду території.

В ході обговорень представник від Мінвідновлення поінформував присутніх про підготовку проєкту постанови, яка дозволить масштабувати дистанційне зондування Землі на інші тимчасово окуповані території та території ведення бойових дій.

❗️Наразі документ – на етапі погодження центральними органами виконавчої влади. Після надання ЦОВВ висновків і зауважень Мінвідновлення направить його на розгляд до Уряду.

💬 «Дуже добре, що напрацьовано рішення, яке дозволить масштабувати цей експериментальний проєкт. Адже наразі головним є зафіксувати численні руйнування, яких ворог завдав нашим містам, і не дати йому змоги приховати ці злочини. Зібрана доказова база зможе бути використана у Міжнародному Реєстрі збитків для їх відшкодування», – зазначила Ірина Верещук.

📲Мінреінтеграції