Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

24.10.2024 10:39

Емоційна стійкість дозволяє тримати і себе в купі, і ще й підтримувати інших

93674fe2-b75f-42df-81fa-1d02eb9536cf.jpg

Тому так важливо дбати про свою емоційну стійкість, робити все, аби її підсилювати, а не послаблювати. Як? Розповідаємо разом із проєктом Ти як?👇

📌Дотримуйтеся своїх цінностей.

Адже наші цінності додають нам орієнтири й сенси. Рух по життю згідно з цінностями робить його більш насиченим і цікавим. Навіть у найважчі часи.

📌Турбуйтеся про мозок і ментальні ресурси.

Для цього варто додати у своє життя такі прості звички, як от: достатній сон (за можливості), здоровий інформаційний “раціон”, здорове харчування, відмова від алкоголю в якості зняття стресу, щоденна фізична активність тощо.

📌Якщо відчуваєте себе безпорадними — робіть вправу “Кола контролю”. Намалюйте два кола, одне в одному. У маленькому колі запишіть все, що ви можете контролювати. Наприклад, дні спілкування з родиною та ваші активності, робочі обов’язки, волонтерські проєкти, які вам по силам тощо.

У великому, зовнішньому, колі напишіть всі речі й питання, які вас турбують, але на які вплинути неможливо. Наприклад, повномасштабна війна, люди у Facebook реагують на ІПСО, незнайомці залишають тварин на вулиці…

Звісно, неможливо постійно уникати думок про речі у великому колі. Щоб почуватися спокійніше, частіше направляйте увагу й сили на те, що можете контролювати та змінювати на краще.

Докладніше — читайте в “Аптечці самодопомоги”, розділ п’ять: https://howareu.com/storage/app/media/Posibnuki/Aptechka.pdf.

#НСЗУ для пацієнта