Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

09.10.2024 09:11

Будьте пильними та захищайте свої дані!

9de42387-fc4f-4933-89b2-d29477a85cbf.jpg

🥷🏻 Нерідко шахраї надсилають повідомлення через месенджери (Telegram, WhatsApp чи Viber). Через них вони просять підтримати дитину в конкурсі або проголосувати за якусь дитячу команду чи групу. Подеколи подібні повідомлення можуть надходити навіть від імені ваших знайомих, чиї акаунти було зламано.

💻 Далі зловмисники можуть пропонувати перейти на сайт, де потрібно «авторизуватися» і проголосувати. Для цього вас можуть попросити сканувати QR-код, ввести свій номер телефону і одноразовий код, який надійде в SMS-повідомленні. Якщо виконати подібні кроки, ваш акаунт може стати легкою здобиччю для шахраїв — вони зможуть його зламати і отримати доступ.

👆🏻 Як наслідок таких дій, зловмисники отримають можливість надсилати фішингові повідомлення від вашого імені або вимагати грошові кошти. Крім того, вони зможуть отримати доступ до ваших особистих повідомлень, а також переглядати фото та відеоматеріали.

Як уникнути шахрайства❓

1️⃣ Якщо ви отримали повідомлення від знайомого, зателефонуйте йому, щоб переконатися, що повідомлення дійсно від нього. Або запитайте те, що відомо лише вам і цій людині — це дозволить виявити можливого зловмисника.

2️⃣ Не переходьте за посиланнями від незнайомців.

3️⃣ Не вводьте особисті дані на невідомих сайтах.

4️⃣ Налаштуйте двофакторну автентифікацію для всіх ваших акаунтів.

🔎 Будьте пильними та захищайте свої дані!

🔗 Більше інформації про правила безпечної поведінки в інтернеті читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment.../autentication.html

Міністерство юстиції України