Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

01.10.2024 07:52

Якщо ви хочете допомогти дітям, які живуть в інституційних закладах, то подаруйте їм свій час і турботу – станьте наставником

b721c071-e1b8-4ef8-b9aa-91d61fe16da1.jpg

Це дуже відповідальний і важливий вид волонтерства.

У нас нині 5 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, живуть в інституційних закладах. У кожної цієї дитини є велика потреба відчувати підтримку надійної дорослої людини поруч – це друг і опора. Особливо для підлітків, яким незабаром доведеться йти в доросле життя.

Це тривалий супровід певної дитини. Ви можете разом ходити в магазин, готувати їсти, робити домашні завдання, поговорити про вибір професії, показати, як платити за комунальні послуги або записатися на прийом до лікаря. Адже діти, які зростають в інституційних закладах, не мають де навчитися, здавалося б, таких простих речей.

Як стати наставником?

1. звернутися до центру соціальних служб,

2. подати необхідні документи,

3. пройти курс підготовки для наставників,

4. отримати дозвіл на знайомство з дитиною і встановити контакт,

5. підписати договір про наставництво, де будуть описані ваші права та обов’язки.

Більше про це можна прочитати на порталі “Україна для кожної дитини” dity.gov.ua.

Дуже важливо, щоб наставництво в Україні розвивалося. І я хочу подякувати всім, хто популяризує цю тему і ділиться власним досвідом, аби надихнути інших, зокрема учасникам і організаторам діалогу “Об’єднані наставництвом”, який проходить цими днями у Львові.

ДІйМО - Офіс дітей та молоді при Міністерстві соціальної політики України, Асоціація Наставництва для дітей та молоді, Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей , Дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine.

#Оксана Жолнович