Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Скадовська територіальна громада

06.09.2024 10:00

Чи стягуватимуть заборгованість за житлово-комунальні послуги з ВПО?

0b61344d-cc72-4795-8a8c-d65be85a97c7.jpg

Закон захищає споживачів ЖКП, житло яких знаходиться на територіях бойових дій, проте це не означає, що вони взагалі не повинні сплачувати за ці послуги.

☝️ Закон (п.1 постанови Кабміну №206 від 05.03.2022 р.) захищає споживачів ЖКП, житло яких знаходиться на територіях бойових дій, від припинення надання їм таких послуг та від стягнення заборгованості за них, якщо споживач та члени його сім'ї покинули своє місце проживання та надали виконавцю комунальних послуг, управителю багатоквартирного будинку докази непроживання в такому житлі.

❓ Чи означає це, що споживачі, чиє житло знаходиться на територіях бойових дій звільнені від оплати ЖКП?

❎Зовсім ні, проте відповідно до ст. 7 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” громадяни мають право на неоплату вартості комунальних послуг у разі їх невикористання за період тимчасової відсутності в житлі споживача та інших осіб понад 30 календарних днів, за умови документального підтвердження.

❓Що робити, якщо Ви отримали судовий наказ про стягнення заборгованості за ЖКП?

✅Звертатися до суду з заявою про скасування судового наказу.

⏳ Так, боржник має право протягом 10 днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. У випадку, коли Ви дізнались про наявність судового наказу уже запізно та не були належно повідомлені про його видачу судом, необхідно звернутись до суду, що видав судовий наказ, із заявою про поновлення пропущеного строку та скасування судового наказу.

На ці та інші запитання відповіді тут

#ГО "ВПО України"